2003

De eerste Greppeltocht is georganiseerd in 2003. Een van de leden van Scouting de Veste, vatte het idee op om een tocht te organiseren voor scoutinggroepen uit de regio. Het werd een Greppeltocht. Door de rest van de groep te mobiliseren waren er genoeg mensen om de eerste Greppeltocht te houden. Het was een leuke tocht maar het jaar erop is er geen Greppeltocht georganiseerd.

2005

In 2005 vatte de sherro begeleiding het idee op om nogmaals een Greppeltocht te organiseren. De sherro’s waren enthousiast en samen met de sherro begeleiding werd er weer een Greppeltocht georganiseerd. Het hoogtepunt van deze Greppeltocht was de oversteek over het zwarte water met een boot. De ochtend van deze Greppeltocht was koud, en glad! Gelukkig stond er binnen een warme kop koffie klaar.

2006

Ook dit jaar organiseerden de sherro’s  en hun begeleiding weer de Greppeltocht. Dit jaar werd er ook een thema aan de Greppeltocht verbonden, huwelijk. Voor dit thema was gekozen omdat toen 12,5 jaar geleden de rowans (jongens) en de sherpa’s (meisjes) in het gemeentehuis zijn getrouwd. Hierdoor verdwenen de gescheiden speltakken maar ontstonden de sherro’s. De sherro’s konden dit heugelijke feit natuurlijk niet langs zich heen laten gaan en zo werd het de eerste Greppeltocht met een thema. Het hoogtepunt was een gepionierde drijvende brug over een breed kanaal. Het was zo’n grote post dat de sherro’s er de hele dag mee bezig waren en de brug maar een paar minuten voordat de eerste deelnemers kwamen af was. Het was een prachtige post en zulke posten smaakten naar meer.

2007

In 2006 was het thema erg bevallen en dus was er dit jaar ook een thema “Music”. Bij elke post was er muziek aanwezig en zo gingen de deelnemers allemaal muziek stijlen af. Dit jaar was het hoogtepunt het discobowlen; op een bodyboard van een zeephelling af om beneden zoveel mogelijk kegels om te gooien.

2008

Dit jaar was het thema “Lets get wet”. Alle  posten in deze editie van de Greppeltocht hadden met water te maken. Vlotvaren, een buikschuif en als hoogtepunt een zeephelling waar je met een bootje vanaf gleed het  water in.

2009

“De Greppeltocht draait door” was het thema van dit jaar. Alle posten hadden een tv-thema. Zo was er Greppeltocht & Cooking, Greppeltocht en slikken, Greppeltocht’s next top modder en Expeditie Greppeltocht. Het hoogtepunt van deze Greppeltocht was de grote trappersbaan met aan het einde een kabelbaan vanaf 12 meter hoogte.

2010

Het thema van dit jaar was “Bassie en Adriaan en  de geheime Greppeltocht”. Dit was ook het eerste jaar dat de sherro’s de Greppeltocht niet meer organiseerden. Omdat de Greppeltocht steeds groter werd waren de sherro’s en hun begeleiding steeds meer opkomsten kwijt aan de Greppeltocht. Daarom werd er besloten dat de Greppeltocht georganiseerd zou gaan worden door een commissie van enthousiaste leden. Dit jaar was de vuurdoop voor deze commissie, overigens bestaande uit Greppeltocht organisatie veteranen. Het hoogtepunt van deze Greppeltocht was het kratstapelen. Waarbij er tot duizelingwekkende hoogtes werd gebouwd.

2011

Het thema van dit jaar was middeleeuwen, “Greppeltocht goes Medieval”. Er waren weer een aantal spectaculaire posten onderweg. Zoals een oversteek waarbij je moest ringsteken, we hebben gekratstapeld en als hoogtepunt was er een indrukwekkende trappersbaan in de manege gebouwd. En natuurlijk was er  onderweg weer een hamburger, dit jaar geserveerd vanuit een echte hamburgerkar. Na de tocht was de afterparty weer super gezellig!

2012

Het thema van deze Greppeltocht is  “Greppeltocht in Tirol”. De Greppeltocht stond in het teken van Lederhosen, Dirndl’s en aprés skiën. Een van de posten was een “skilift” waarbij een van de deelnemers naar boven moest worden gehesen door de andere deelnemers.

2013

Dit was de 10e editie van de Greppeltocht. En om dit te vieren werd er extra uitgepakt. Het thema dit jaar was Greppeltocht eXtreme. Er was een oversteek over het Zwartewater en een glijzeil van de dijk af. En door het gloednieuwe zekeringsmateriaal konden we dit jaar ook weer een trappersbaan op hoogte bouwen met een mooie tokkelbaan. Naast de tocht was het weer ook behoorlijk eXtreme met gevoelstemperaturen van rond de min 5 a 10 was het lekker koud.

2014

De 11e editie van de Greppeltocht. Omdat 11 het gekkengetal is stond deze editie in het thema van carnaval. Greppeltocht de gekste stond helemaal op zijn kop, mede omdat wij dit jaar niet in ons eigen gebouw konden zijn vanwege het plaatsen van een nieuw gebouw. Gelukkig konden we terecht bij onze buren van de voetbalvereniging. Na een tocht waar de deelnemers onder andere weer een spectaculaire trappersbaan moesten afgaan en het woeste Zwartewater hebben getrotseerd werden zij na een lange tocht opgevangen op onze feestlocatie om bij te komen en bij te praten met de andere deelnemers.

2015

Dit jaar staat de Greppeltocht in het teken van games, en dan vooral old school games. Het thema is dit jaar “Greppeltocht Next Level” Zo hebben we Mario Kart gespeeld in het park van Hasselt. Moesten de deelnemers zelf een brug bouwen over een brede vaart in de ‘bridge building game’. En hebben heerlijk de boel gesloopt met onze angry birds.

2016

Dit jaar is het thema ‘SUPER-Greppeltocht’. De Greppeltocht had dit jaar voor het eerst een andere startlocatie. We starten dit jaar in Baarlo en liepen via Zwartsluis terug naar Hasselt. We kwamen hierbij over het industrieterrein van Zwartsluis en we konden daar enorm grote posten bouwen op twee haventerreinen. Een grote tokkelbaan en een hangbrug die aan twee scheepskranen hing. Het was dit jaar niet koud en dat was maar goed ook. 4 deelnemers zijn goed nat geworden tijdens het kanoën en nog een paar zijn nat geworden bij het vlotvaren.

2017

De Greppeltocht Goes Russia in 2017 stond helemaal in het teken van het thuisland van Putin. De deelnemers moesten het PutCamp overleven om vervolgens ongezien door een veld te komen zonder te worden gezien door de wachters op de toren. De regen tijdens de avond maakte het er niet makkelijker op! Dit jaar werd de tocht ook in beide richtingen gelopen, iets wat we bij de Greppeltocht nog niet eerder hadden gedaan. Na de tocht konden de deelnemers weer opwarmen in het gebouw waar al een gezellig feestje gaande was. 

2018

In 2018 zijn de deelnemers op een barre tocht in Midden Aarde gestuurd. De Greppeltocht of the Rings was weer een heel avontuur! Het web in Shelob’s lair moest worden overwonnen er werden torens gebouwd van kratten. Er was een heuse brug van Khazad-dûm waar vaag nog de roep van Gandalf te horen was. Uiteindelijk hebben alle groepen hun taak volbracht en is Midden Aarde wederom gered. Hierna is, zoals gebruikelijk, het feest losgebarsten. Het bier vloeide rijkelijk en de muziek ging nog lang door!

2019